Laden…

Katinka Lorijn

dsc_7959
Drs. C.J.B. (Katinka) Lorijn (1958), psycholoog, zowel de individuele toegepaste psychologie, als de arbeid & organisatie psychologie, GZ-psycholoog, NMI ® mediator, ZKM ®- consultant en eigenaar van Trainings- & adviesbureau ‘JOY’.
Verbinding is een sleutelwoord voor Katinka Lorijn. Vanuit verbondenheid ontstaat, voor coach/adviseur en gecoachte/opdrachtgever, ruimte om kritische vragen te stellen.
Vragen leiden tot bewustwording en bewustwording zet verandering/verbetering in gang. Een tweede kernbegrip is ontwikkeling: het tot recht laten komen van talenten en kwaliteiten van personen en teams, met aandacht voor het unieke.

Daarnaast is resultaatgerichtheid een belangrijke motivatie voor Katinka. Vragen, dialoog en bewustwording zijn van belang om concrete, duurzame resultaten op te leveren; of het nu om (team)coaching, mediation, training of loopbaanbegeleiding gaat.

Katinka is afgestudeerd op onderzoek naar traumaverwerking bij slachtoffers van seksueel geweld. Ze is haar loopbaan begonnen in de hulpverlening aan slachtoffers van seksueel geweld en tevens coördinator van de instelling geweest. Na ruim 5 jaar is zij overgestapt naar de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij diverse functies heeft vervuld: ombudsfunctionaris, manager kwaliteitszorg, projectmanager/adviseur P&O en hoofd P&O. Haar ervaring op HRM terrein sterkt zich uit van de ‘gewone’ adviseurstaken tot mobiliteitsprojecten, de invoering van competentiemanagement, HRM advies, teamontwikkeling en – coaching en management advies.
Daarnaast was zij actief als freelance trainer, coach en adviseur.
Katinka heeft ruime ervaring als specialistisch docent ongewenste omgangsvormen, als trainer gespreksvaardigheden, vertrouwenspersoon en als voorzitter/lid van onderzoeks-/klachtencommissies voor Bureau Bezemer & Kuiper te Rotterdam. Dit bureau is marktleider in Nederland op het terrein van ongewenste omgangsvormen.
Voor de politieacademie, faculteit leiderschap, is Katinka al 5 jaar docent/trainer binnen de opleidingen voor operationeel- en tactisch leidinggevenden. Sinds 2000 is Katinka mediator voor de rechtbanken te Groningen en Assen.

Binnen JOY houdt Katinka zich vooral bezig met (team)coaching, trainingen leiderschap, adviesvaardigheden en conflicthantering, teamontwikkeling. Daarnaast is zij in toenemende mate actief als mediator bij arbeidsconflicten en als adviseur van management op het terrein van teamontwikkeling, conflicthantering, opzetten MD trajecten en competentieontwikkeling.