Laden…

De Zelf Konfrontatie Methode

De Zelf Konfrontatie Methode

Binnen Joy wordt veel gewerkt met de Zelf Konfrontatie Methode (ZKM), als start van individuele coaching en van loopbaanbegeleiding. Deze methode helpt inzicht te krijgen in functioneringsvragen, zingevingsvragen en balansvragen.

Mensen met vragen als: ‘ik ben nu al voor de tweede keer overwerkt thuis en ik wil inzicht in wat dit met mijzelf te maken heeft?’, ‘hoe komt het dat ik zo slecht grenzen weet te stellen?’, ‘ik wil meer inzicht in de betekenis van werk in mijn leven en in de relatie privé-werk’, ‘waarom beland ik toch steeds in conflicten met mijn leidinggevenden’, ‘ik heb het gevoel dat ik op een dood spoor zit en wil uitzoeken of leiding geven wel echt bij mij past’, kunnen baat hebben bij de ZKM. Men komt door het onderzoek op het spoor van basismotieven en van thema’s in leven en werk; bezieling ontstaat daardoor weer, waarna geoefend kan worden met nieuw gedrag.

Werkwijze
• Inventariserende werksessie (1 dagdeel), waarin samen met de coach systematisch en stapsgewijs een inventarisatie gemaakt wordt van ervaringen in loopbaan en leven die een bijzondere betekenis hebben
• Het bepalen van de gevoelsmatige waarde van deze ervaringen middels een huiswerkopdracht
• In een tweede werksessie worden de motieven en thema’s, die door een computeranalyse van het huiswerk zichtbaar zijn geworden
• Vervolgens volgen minimaal 5 coachings- en of loopbaangesprekken, waarin vanuit het zelfonderzoek gewerkt wordt aan de persoonlijke doelen van de gecoachte.

De Zelf Konfrontatie Methode wordt wetenschappelijk ondersteund door het researchprogramma ‘Valuation and Motivation’ van de Katholieke Universiteit te Nijmegen, een programma dat internationaal de erkenning ‘excellent’ heeft gekregen.