Laden…

Mediation bij conflicten in de privesfeer

website06Meer nog dan bij arbeidsconflicten en conflicten in de zorg is het behoud van de relatie (bijvoorbeeld in het belang van kinderen) van belang bij privé-conflicten. Juist dan is mediation een zeer geschikte methode van conflictoplossing. Wij hebben ruime ervaring met mediation bij echtscheiding/het verbreken van relaties, mediation bij familieconflicten en conflicten tussen buren. Wij werken met ouderschapsplannen ten behoeve van de omgangsregeling na echtscheiding.

In toenemende mate begeleiden wij vanuit JOY stellen die overwegen te gaan scheiden of uit elkaar te gaan, om hun twijfels en vragen helder te krijgen en escalatie voor te zijn. Katinka Lorijn is, vanuit haar expertise als psycholoog, ook als relatietherapeut actief.

Gesprekken met kinderen behoren ook tot de mogelijkheden.

Tot slot begeleiden wij gescheiden ouders die behoefte hebben aan ondersteuning bij hun communicatie met- en over de kinderen en hun omgang met elkaar, als ouders.

Adviesbureau JOY is één van de oprichters van De Familiemediators. In deze organisatie werken Mediators en Kindbehartigers samen bij (vecht)scheidingen. Het belang van het kind is uitgangspunt. Kindbehartigers begeleiden de kinderen en verkennen hun behoeften, verlangens, en wensen. Mediators begeleiden de ouders bij hun ouderschap, communicatie en bij het maken van omgangsafspraken. Kenmerkend voor het Gezin uit de Knoop traject is dat kindbehartiger en mediator nauw samenwerken en dat de twee sporen steeds weer samen gebracht worden, met oog voor de kinderen.